Tom Pacheco «Boomtown»

Tom PachecoTom Pacheco (født 4. november 1946 i New Bedford, USA) nå bosatt i Woodstock, Tom er en singer/songwriter og en fantastisk historieforteller. Norges-vennen Pacheco har et stort norsk publikum, mye takket være to album sammen med Steinar Albrigtsen, «Big Storm Comin» (1993) og «Nobodies» (2000). Boomtown er innspilt i Nyando Studio, Oslo med teknikker/produsent Kai Løland.

Tom Pacheco vokste opp i Massachussets, USA. Som sønn av den anerkjente jazzgitaristen – Tony Pacheco, kjent for sitt samarbeid med Django Reinhart, ble Tom tidlig introdusert til musikkens verden. Som 10 åring lærte han seg å spille gitar og som 19 åring gav han ut sitt første soloalbum ”Turn away from the storm”. I denne perioden bodde han i New York og samarbeidet med andre lovende artister som Jimi Hendrix og John Hall. Under perioden i Greenwich Village utviklet Tom både låtskriverkvaliteter og eget sound. Etter hvert begynte andre amerikanske artister å oppdage denne fantastiske låtskriveren, herav også Richie Havens som spilte inn sangen ”Indian Prayer” til sin plate ”Mixed Bag 2”. Fra 1986 skrev Tom profesjonelt for andre artister, opp mot 50 låter i året, i tillegg til at han rendyrket sin egen musikalske karriere. Tom har gjennom årene samarbeidet med artister som Pete Seeger, Steve Bruton, John Sebastian, Andrew Gold, The Band, Eric Anderson og vår egen Steinar Albrigtsen. Han har også den sjeldne ære av å bli ”covret” av selveste Bob Dylan. 
De siste årene har Tom blitt omtalt som en av de største ”nålevende” låtskriverne i USA. Han speiler verdenssamfunnet i låtene sine, og er ikke redd for kritiske betraktninger verken når det gjelder politikk, miljø eller religion. Samtidig er han opptatt av å fylle folk med håp om en bedre verden, med budskap om kjærlighet. Dette fører til at Tom tiltrekker seg publikum uavhengig av alder, etnisitet, tro eller legning. Tom er en ordkunstner av de sjeldne, hans tilstedeværelse på scenen og kontakt med publikum er unik.

Boomtown er innspilt i Nyando Studio, Oslo med teknikker/produsent Kai Løland.