Rita Eriksen

Rita Eriksen
Etter å ha gått til topps i NRKs Stjernekamp i fjor høst, kan Rita nå smykke seg med tittelen “Norges Ultimate Entertainer”! Det er en tittel som har fått fart på konsertvirksomheten i år. Og det i et år hvor hun feirer 25 års-jubileum som artist!

Etter en solo-utgivelse i 1988, valgte Rita å heller inngå et samarbeid med sin bror Frank og søskenduoen ERIKSEN var  Ritas hovedprosjekt fra 1992 til 1998.  I de årene de ut fire sterke album; «Two Blue» (1992), «The Water is Wide» (1994), «Alt Vende Tebage» (1995) og «Blåmandag» (1998) og etablerte seg som noen av Norges mestselgende artister.   ERIKSEN fikk Spellemannprisen for «Two Blue» og ble nominert for «The Water Is Wide» og «Alt Vende Tebage». ERIKSEN blir spilt mye på norsk radio og spesielt deres versjon av den kjente Alf Prøysen melodien «Sønnavindvalsen» og den irske folketonen «The water is wide» gjorde ERIKSEN til allemannseie i Norge.

Rita debuterte i 2006 som syngende skuespiller på Rogaland Teater i stykket «Skyfri Himmel» med sanger av Bjørn Eidsvåg. Stykket ble en formidabel suksess og gjestet også Det Norske Teateret sommeren 2007 til fulle hus og stormende jubel.
I tillegg er hun flittig benyttet av det norske musikkmiljøet. Bl. a. Vamp, Jonas Fjeld, Bjørn Eidsvåg, Tre Små Kinesere, Hellbillies, Ytre suløens Jazzensemble, Sandvika Storband,  Reidar Larsen, Bjørn Berge, og Christian Ingebrigtsen ( Frelsessarmeens juleplate 2006).  Hun var dessuten med på Vamps «I full symfoni» der hun sang Tir n’a Noir med KORK i et opptak fra Rockefeller. Denne CD’en solgte over 150000 eks. DVD’en fra samme konsert ble en tilsvarende suksess med over 20.000 solgte eks.  Rita har medvirket på hyllestplater til Alf Prøysen (Sønnavindvalsen), Erik Bye (Hildringstimen) og Johnny Cash (I guess things happen that way).

I 1996 ga Rita ut albumet «Tideland» med den kjente irske sangerinnen Dolores Keane for Kirkelig Kulturverksted.  Dette var en CD som ble veldig godt mottatt og viste at Rita Eriksen også behersket å synge norsk, tradisjonell folkemusikk.  Allsidighet har egentlig alltid vært Ritas varemerke.
Et annet vellykket musikalsk samarbeid som har pågått over flere år er med to av Norges mest profilerte kvinnelige sangere, Anita Skorgan og Hilde Heltberg i gruppen Queen Bees.  I 2005 kom CD’en «From the Fountain» og gruppen har konsertert jevnlig over hele landet til publikums begeistring.

Våren 2009 kom samlealbumet “De aller beste” med ERIKSEN. Albumet ble liggende hele våren og sommeren på VG lista og tilbragte tre uker på førsteplassen.

I november 2009 kom Rita med en juleutgivelse. Den var årets jule-CD for Frelsesarmeen og førte også til at Rita i etterkant har hatt flere julekonserter rundt om i hele landet med et akustisk band av førsteklasses musikere.

Rita jobber nå med et nytt album som er planlagt utgitt våren 2014. Det jobbes med egenkomponert materiale, og utover høsten vil noen av låtene bli å høre på hennes konserter!

 

Send forespørsel

Del dette: