Arne Benoni

arne benoni

En av Norges mest populære og bereiste countryartister, Arne Benoni, fortsetter å underholde fans verden over. Han har spilt inn plater og opptrådt i USA, inkludert den verdenskjente scenen på Grand Ole Opry i Nashville. Arne har spilt inn 17 album, de fleste i Nashville.

Hans innspillinger har hatt suksess på hitlistene i de største bransjemagasinene i USA, Billboard og Cash Box samt utallige internasjonale hitlister verden over.

Arnes vidtrekkende suksess har resultert i utallige opptredener både hjemme og i utenlandske markeder. Han har blant annet opptrådt tre ganger på den prestisjetunge festivalen på Wembley i London, to konserter under OL på Lillehammer i 1994 (Opry Spetacular sammen med stjerner fra USA), og har deltatt tre ganger på verdens største Skandinaviske Festival, Norsk Høstfest i Minot North Dakota, USA. Arne har også vært ”en hit” på cruiseskip, med blant annet turer i Europa, og cruise i Karibien.

Arne har vært gjest i Ralph Emery’s TV show Nashville Now (også sett i deler av Canada og Mexico) på The Nashville Network. Han har vært «featured guest» flere ganger på The Ernest Tubb Midnight Jamboree i tillegg til mange andre landsdekkende TV og radioshow «over there».

I løpet av årene har Arne også utvidet turnéplanen til nabolandet Danmark, samt land som Skottland, Tyskland og Sveits.

På CD-en ”I’m Coming Home”, utgitt av Universal Music ble det innspilt 3 duetter med Lynn Anderson i tillegg til 6 egenskrevne sanger og bidrag fra Ozzy Osbourne og Magne Furuholmen. Benoni la vekt på å fornye seg vesentlig siden sist han ga ut plate her hjemme.

Duettene på denne platen viser med all tydelighet at Lynn og Arne trivdes i hverandres selskap. I kjølvannet av flere TV og radioshow, inkludert Spellemannprisutdeling, gjorde de en suksessturné i Norge.

I 2014 ble Arne invitert til London for å delta i en TV dokumentar på SKY TV. Turen resulterte også i platekontrakt med Engelske H&H Records, og utgivelse av Dobbel CD i 2015. Det ble også gjennomført landsomfattende kulturhusturné med egen oppsetning om Countrymusikkens historie.

I 2016 turnerte Arne med Band Norge fra Nord til sør samt en visitt til Danmark med  «Mitt musikalske liv» hvor originalinnspillinger fra en lang karriere ble fremført.

Fjoråret var i hovedsak viet et samarbeid med kamerat/kollega Ottar Johansen. Det ble CD utgivelse, og to videoer fra denne kom på Europas Top 10 liste.

Benoni ga også ut solo CD i samarbeid med Rocade Records. Dette er en hyllest til Wynn Stewart, som betegnes som Bakersfieldcountryens far, og forløperen til artister som: Buck Owens, Merle Haggard og Dwight Yoakam.

17 album med stort sett originallåter, har berettiget slagordet: My Kind of Country Music.

Nå som før bør Arne Benoni oppleves live on stage, da opplever man med hvilken sjel og nerve han fremfører sin musikk!

Send forespørsel

Del dette: